Letní recepty - Jednoduché dezerty do skleničky

Letní recepty - Jednoduché dezerty do skleničky

Čekáte návštěvu, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavé pečení? Potom se inspirujte našimi tipy na rychlé dezerty do skleničky. Vrstvené dezerty ve skleničce navíc vypadají velmi efektně a už na první pohled vaše návštěvy zaujmou.

 

 

Spousty variant podle vaší chuti

Základ těchto svěžích letních dezertů může tvořit lahodné mascarpone nebo neméně dobrá ricotta. Stačí je jen krátce prošlehat s trochou moučkového cukru. Do mascarpone i ricotty se tak dostane vzduch a dezertu bude lehčí a nadýchanější. Pokud chcete mít přece jenom trochu čistější svědomí, vsaďte na klasický bílý jogurt nebo nízkotučný tvaroh. Stačí je jen osladit stévií, ale například také vanilkovým cukrem a promíchat. Takto připravený krém naneste do skleničky, na jejíž dno předem rozmístěte cukrářské piškoty nebo nadrcené sušenky a směs ovoce. Pro dospělé můžete dezert ještě vylepšit tak, že sušenkový či piškotový základ pokapete oblíbeným likérem, například amarettem, kávovým likérem nebo ořechovým likérem.

Tyto rychlé dezerty umožňují spoustu obměn a příležitostí použít sezónní ovoce. Vyzkoušet můžete například rebarboru, která zažívá svůj velký návrat! Záleží jen na vaší momentální chuti a obsahu vaší lednice… Jaké kombinace jsou ty nej?

 

Luxusní sladká sklenička: Třešně a káva

Vybíravé návštěvy určitě nadchne elegantní spojení třešní nebo višní a kávy. Tou polijte piškoty a ovoce vypeckujte a mírně rozmačkejte, aby také pustilo šťávu.

 

Osvěžující sladká sklenička: Limetka a máta

Teplé počasí si žádá svěží chutě. Proto do krému vmíchejte čerstvě vymačkanou limetkovou šťávu a dezert ozdobte lístky máty.

 

Tradiční sladká sklenička: Jablka a skořice

Pokud se však opět zkazí počasí, můžete vsadit na osvědčenou kombinaci jablek či hrušek a skořice, která má příjemné prohřívací účinky.

 

Netradiční sladká sklenička: Jahody a pepř

Pro milovníky nezvyklých chutí je jako stvořená kombinace jahod a pepř. Uvidíte, že jemně pikantní pepř se k jahodám dokonale hodí.

 

Dezert vždy připravte do pěkné sklenice, ve které ještě více vyniknou jednotlivé vrstvy. A nezapomeňte se inspirovat našimi dalšími recepty!

 

Vloženo 18.07.2017 7rano.cz

Komentáře

Napsat komentář

Jméno:
Hodnocení:
Špatné            Dobré
Komentář:
Opište kód z obrázku do pole níže:
Reload

Podobné články

Chilli tip na víkend - Splň mi, co si přeji…

Chilli tip na víkend - Splň mi, co si přeji…

Přemýšlíte, co s načatým víkendem? Pak se opět můžete inspirovat našimi originálními nápady, které vám pravidelně přinášíme v rubrice Chilli tip na víkend. Tentokrát pro vás máme tip na erotickou hru. Splňte si s vaším miláčkem navzá.. Více
5 otázek, které raději své přítelkyni nedávejte

5 otázek, které raději své přítelkyni nedávejte

Neexistuje žádný ověřený způsob, jak komunikovat se ženou, ale existuje pár otázek, kterým je lepší se vyhnout. Jaká jsou citlivá témata, která vám mohou pořádně zavařit? Kolik jsi měla mužů? Neptejte se, pokud si nejste opravdu .. Více
5 věcí,  které při sexu raději nezkoušejte

5 věcí, které při sexu raději nezkoušejte

Tipy v dnešním článku rozhodně není dobré se řídit. Hrozí vám totiž nejen pořádný trapas, ale často také zranění. Podívejte se s námi na pět nejhorších věcí, které můžete při sexu provést! Foukání Nesnažte se partnerce ozvláštnit or.. Více
5 nejúčinnějších cviků pro rovná záda

5 nejúčinnějších cviků pro rovná záda

Pravidelně trápíte svůj zadek dřepováním a každý den zvládáte sérii sklapovaček? Jste na dobré cestě k pevné postavě. Možná ale nevíte, že rovná a pevná záda jsou klíčem k úspěchu!   Správná výzbroj Pro začátek je důležité ne.. Více
5 důvodů, proč nás muži dovádí k šílenství

5 důvodů, proč nás muži dovádí k šílenství

Milujeme je a zároveň nenávidíme! Muži… Někdy tak okouzlující a jindy tak otravní. Stejně jako my, ženy, mají muži mnoho tváří. Některé nás přivádí k šílenství. O jaké vlastnosti nebo návyky se nejčastěji jedná?,     .. Více