Letní koktejly s Chilli Code - New York - Bazalka a citrusy
 
                        Bazalku si každý z nás představí především ve spojení s mozarellou, rajčaty, olivovým olejem a balzamicem. Caprese je perfektní letní záležitost, ale bazalku můžeme využít i jinak, a to v míchaných nápojích. Ve spojení s citrusy vykouzlíte osvěžující letní pití.
Inspirujte se s námi v dalším díle Vaříme s Chilli Code – New York, který je v této části roku věnován opět letním koktejlům. Bazalka je vynikající především ve spojení s citrusy, ginem nebo vodkou. Tradičně nabízíme jednu alkoholickou a jednu nealkoholickou variantu drinku.
Bazalkový sirup
Základem pro oba drinky, je bazalkový sirup, který využijete jak pro nealko, tak alko variaci.
- 
		4 šálky čerstvých bazalkových lístků 
- 
		4 šálky vody 
- 
		2 šálky cukru 
- 
		8 proužků citronové kůry 
Nasypte veškeré ingredience do hrnce a přiveďte k varu. Opatrně míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté odstavte z plamene a nechte stát přikryté při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu. Zchladlý sirup přendejte do vzduchotěsné nádoby a dejte minimálně na 1 hodinu do lednice. Poté sceďte přes sítko a vymačkejte bazalkové lístky. Sirup přelijte do uzavírací lahve. Tento sirup vám vydrží v chladu až týden.
Bazalkový Gimlet s vodkou (6 porcí)
- 
		1 šálek bazalkového sirupu 
- 
		¾ šálku vodky 
- 
		¾ šálku čerstvé citronové šťávy 
- 
		Snítky čerstvé bazalky a citron na ozdobu 
- 
		Led 
Všechny ingredience vyjma bazalky, citronu a ledu vložte do džbánu a promíchejte. Sklenky naplňte do poloviny ledem, přidejte snítky čerstvé bazalky a přelijte koktejlem. Sklenku ozdobte plátkem čerstvého citronu nebo limety.
Bazalková limonáda (6 porcí)
- 
		2 šálky bazalkového sirupu 
- 
		2 šálky vody 
- 
		2 šálky ledu 
- 
		1 ¼ šálku čerstvé citronové šťávy 
- 
		Snítky čerstvé bazalky a citron na ozdobu 
Všechny suroviny vyjma čerstvé bazalky a citronu promíchejte ve džbánu. Naplňte sklenky ledem a přelijte přes něj limonádu. Do každé sklenky vložte snítku bazalky a dozdobte ji citronem.
Nemáte-li dostatek ledu, udělejte si limonádu dopředu a vychlaďte ji v lednici.
Prodlužte si léto s našimi letními koktejly a inspirujte se některým z našich receptů v rubrice Vaříme s Chilli Code – New York.
Vloženo 10.09.2015 7rano.cz

 Česky (CZK)
Česky (CZK) Slovensky (EUR)
Slovensky (EUR) 
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                     
                                                                                                    







