Letní koktejly s Chilli Code - New York - Bazalka a citrusy

Letní koktejly s Chilli Code - New York - Bazalka a citrusy

Bazalku si každý z nás představí především ve spojení s mozarellou, rajčaty, olivovým olejem a balzamicem. Caprese je perfektní letní záležitost, ale bazalku můžeme využít i jinak, a to v míchaných nápojích. Ve spojení s citrusy vykouzlíte osvěžující letní pití.  

Inspirujte se s námi v dalším díle Vaříme s Chilli Code – New York, který je v této části roku věnován opět letním koktejlům. Bazalka je vynikající především ve spojení s citrusy, ginem nebo vodkou. Tradičně nabízíme jednu alkoholickou a jednu nealkoholickou variantu drinku.

Bazalkový sirup

Základem pro oba drinky, je bazalkový sirup, který využijete jak pro nealko, tak alko variaci.

  • 4 šálky čerstvých bazalkových lístků

  • 4 šálky vody

  • 2 šálky cukru

  • 8 proužků citronové kůry

Nasypte veškeré ingredience do hrnce a přiveďte k varu. Opatrně míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Poté odstavte z plamene a nechte stát přikryté při pokojové teplotě alespoň 1 hodinu. Zchladlý sirup přendejte do vzduchotěsné nádoby a dejte minimálně na 1 hodinu do lednice. Poté sceďte přes sítko a vymačkejte bazalkové lístky. Sirup přelijte do uzavírací lahve. Tento sirup vám vydrží v chladu až týden.

Bazalkový Gimlet s vodkou (6 porcí)

  • 1 šálek bazalkového sirupu

  • ¾ šálku vodky

  • ¾ šálku čerstvé citronové šťávy

  • Snítky čerstvé bazalky a citron na ozdobu

  • Led

Všechny ingredience vyjma bazalky, citronu a ledu vložte do džbánu a promíchejte. Sklenky naplňte do poloviny ledem, přidejte snítky čerstvé bazalky a přelijte koktejlem. Sklenku ozdobte plátkem čerstvého citronu nebo limety.

Bazalková limonáda (6 porcí)

  • 2 šálky bazalkového sirupu

  • 2 šálky vody

  • 2 šálky ledu

  • 1 ¼ šálku čerstvé citronové šťávy

  • Snítky čerstvé bazalky a citron na ozdobu

Všechny suroviny vyjma čerstvé bazalky a citronu promíchejte ve džbánu. Naplňte sklenky ledem a přelijte přes něj limonádu. Do každé sklenky vložte snítku bazalky a dozdobte ji citronem.

Nemáte-li dostatek ledu, udělejte si limonádu dopředu a vychlaďte ji v lednici.

Prodlužte si léto s našimi letními koktejly a inspirujte se některým z našich receptů v rubrice Vaříme s Chilli Code – New York.


Vloženo 10.09.2015 7rano.cz

Komentáře

Napsat komentář

Jméno:
Hodnocení:
Špatné            Dobré
Komentář:
Opište kód z obrázku do pole níže:
Reload

Podobné články

5 tipů pro pány: Jak vybrat noční košilku?

5 tipů pro pány: Jak vybrat noční košilku?

My ženy to máme jednoduché. Když něco chceme, máme většinou v hlavě poměrně jasnou představu o tom, jak by daná věc měla vypadat. Jenže jakmile máme naše přání popsat našim drahým polovičkám, jsme v úzkých. Protože jenom my přesně víme, jak široká jsou.. Více
Vaříme s Chilli Code - New York - Chilli papričky

Vaříme s Chilli Code - New York - Chilli papričky

Chilli papričky jsou známé afrodiziakum. Pomáhají rozproudit krev v těle. Připravte partnerovi večeři s chilli papričkami, čeká na vás noc plná vášně! Chilli afrodiziakum Chilli papričky jsou známé pro svou pikantní a pálivo.. Více
Aktuální akce - Závodnický kostým Racing Diva - se slevou 42%

Aktuální akce - Závodnický kostým Racing Diva - se slevou 42%

Milujete auta a již dělší dobu toužíte po kostýmu závodnice? Pořiďte si stylový kostýmek Závodnice Racing Diva s neodolatelnou slevou 42%! Platí jen do úterý 1.9.2015 - 23:59 hod. nebo do vyprodání! Svůdný a dráždivý erotický kostým závodnice pro d.. Více
Aktuální akce - Dámská něžná souprava Yellow Stripes se slevou 42%

Aktuální akce - Dámská něžná souprava Yellow Stripes se slevou 42%

Máte ráda pohodlí a preferujete originalitu? To vše je naše žhavá novinka, kterou nově naleznete v našem soritmentu zboží - dvoudílní souprava Yellow Stripes - Černá. Nyní k dostání s 42% slevou, nabídka platí pouze do pátku 11.9.2015 (23:59) nebo do v.. Více