Valentýnská večeře - recept na hezký večer

Valentýnská večeře - recept na hezký večer

Připravte perfektní večeři!

 

Valentýnský večer by měl probíhat v duchu romantiky. Svíčky, hezky prostřeno, dobré jídlo a pití, to vše patří k Valentýnu. Večeře ve dvou, pohledy z očí do očí, letmé doteky. To vše chcete pro svého partnera připravit? A přemýšlíte nad tím, co uvařit příteli? Běžné recepty, které partnerovi vaříte, uvařit nechcete? A chcete vymyslet nějaké speciální menu, které bude partnerovi chutnat? Přinášíme Vám inspiraci na jednoduché valentýnské recepty, které můžete partnerovi uvařit a tím jej překvapit! Ze dvou menu si můžete poskládat to vlastní a se špetkou lásky s ním dokážete divy.

Předkrm: cherry rajčátka s mozzarellou

Cherry rajčátka a mozzarellu nakrájejte na plátky. Na plátek rajčete dejte plátek mozzarelly. Jednotlivé plátky můžete naskládat na talířek ve tvaru srdce. Pokapejte olivovým olejem, lehce osolte a opepřete. Na závěr ozdobte lístky bazalky. Rajčata jsou navíc přírodní afrodiziakum, což se na večer určitě bude hodit!

Předkrm: minipizzy z kynutého těsta se šunkou a sýrem

Kynuté těsto připravíte z 300g hladké mouky, 20g droždí, špetka soli, 1 PL olivového oleje a vody. Vytvarujte těsto a nechte hodinu odpočívat. Poté vyválejte těsto na pomoučeném vále a z těsta můžete vykrajovat minipizzy ve tvaru kruhu nebo srdce, což se na Valentýna hodí víc. Těsto pomažte protlakem, poklaďte šunkou, sýrem, posypte oregánem nebo kořením na pizzu a dejte péct do trouby.

Hlavní chod: Hermelínová stehýnka se šťouchaným bramborem

Kuřecí stehýnka omyjeme, osolíme, opepříme. Vložíme do zapékací mísy a pokapeme šťávou z citrónu. Stehýnka zalijeme 0,5 litrem smetany a 1,5 litrem kuřecího vývaru. 300g hermelínu nakrájíme na kostičky a posypeme jimi stehýnka. Na závěr přidáme nasekanou pažitku. Zapékací mísu zakryjeme alobalem a pečeme zhruba 45 – 60 minut na 180ºC. Podáváme spolu se šťouchaným bramborem. Brambory uvařte a smíchejte s anglickou slaninou, cibulí a jarní cibulkou. Na talíři naservírujte brambory ve tvaru srdce. (pomůže Vám v tom formička ve tvaru srdce) Na závěr posypte pažitkou.

Hlavní chod: kuřecí maso s čínskými nudlemi

Kvalitní čínské jídlo je velmi dobré. Můžete jej napodobit i doma. 2 kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Mezitím si čínské nudle připravíme podle návodu. Necháme okapat, aby nám pak neprskali. Maso posypeme lžící solamylu a promícháme. Na rozpáleném oleji necháme maso zatáhnout a poté přidáme koření Čína. Je pikantní, takže opatrně s ním, pokud nemáte rádi moc pálivá jídla. Přidáme nakrájený pórek na kolečka a necháme lehce povadnout. Poté přidáme plechovku žampiónů, které scedíme. Společně vše promícháváme. Hotovo je ve chvíli, kdy je maso měkké. Poté přidáme scezené čínské nudle a vše společně promícháváme a nudle tak prohřejeme.

Dezert: Čokoládová pěna

Receptů na čokoládovou pěnu je mnoho. Čokoláda je také jisté afrodiziakum a je spojena s Valentýnem. My Vám přinášíme jeden jednoduchý recept na čokoládovou pěnu. Potřebujete 250 ml vychlazené smetany, 70g mléčné čokolády a 30g hořké čokolády (70% a více). Čokolády nalámete na drobné kousky a ty rozpustíte ve vodní lázni. Nechce chvíli vychladnout, ale pozor, čokoláda musí být tekoucí. Šlehačku vyšlehejte dotuha (trošku si odeberte na pozdější dozdobení). Do šlehačky přidávejte postupně rozpuštěnou čokoládu a zamíchejte. Dejte do lednice ztuhnout a před podáváním ozdobte smetanou a kouskem jahody.

Dezert: jahody v čokoládě

Jahody a čokoláda k Valentýnu prostě patří. Jahody v čokoládě miluje snad každý, připravte si 20 jahod se stopkou, 170g mléčné čokolády a 80g bílé čokolády. Jahody omyjte a velmi dobře osušte. Ve vodní lázni rozpusťte čokolády (každou zvlášť). Když máte čokoládu rozpuštěnou, jahodu chytněte za stopku a ponořte do mléčné čokolády, aby se obalila po celém svém povrchu. Opatrně jí dejte na pečící papír. Když na jahodách čokoláda mírně ztuhne, vezměte vidličku, namočte do bílé čokolády a ozdobte jí jahodu v čokoládě. Můžete i pár jahod do bílé čokolády namočit. Nechte ještě asi půl hodiny jahody pořádně ztuhnout.

Co pak?

Nyní přichází na řadu otázka, co dělat po večeři? Co takhle nějaká ta erotika a žhavé hrátky s partnerem? Vždyť i o tom je Valentýn! Pořiďte si dámské body nebo bodystocking a partnerovi ukažte, že večeří vaše valentýnské překvapení rozhodně nekončí, že toho máte v rukávu ještě víc! I svůdná košilka v partnerovi probudí vášeň! Mluvili jste s partnerem o erotických pomůckách? Pak není lepší příležitost pro erotické doplňky či hračky, než právě Valentýn! 


Vloženo 12.02.2015 7rano.cz

Komentáře

Napsat komentář

Jméno:
Hodnocení:
Špatné            Dobré
Komentář:
Opište kód z obrázku do pole níže:
Reload

Podobné články

Aktuální akce - Dámská podvazková souprava s pouty Red Lace se slevou 25%

Aktuální akce - Dámská podvazková souprava s pouty Red Lace se slevou 25%

Jaká barva se vám vybaví při slově vášeň? Většině z nás ohnivá červená. Přidáte-li  k tomu krajku a atraktivní střih s podvazky, vize svůdného kousku je dokonalá. Oblíbená svůdná podvazková souprava s pouty Red Lace nyní se slevou 25%. Akce p.. Více
Recepty s příchutí vášně - Skořice

Recepty s příchutí vášně - Skořice

Chcete si užít se svým partnerem večer, ve kterém nebude chybět vášeň? Pak musíte vyzkoušet žhavé recepty, pomocí kterých nastartujete noc plnou vášně! Skořice jako afrodiziakum Skořice v receptech je poměrně známá, zejména v dezertec.. Více
Co nejčastěji nakupují muži na Valentýna?

Co nejčastěji nakupují muži na Valentýna?

Koupit valentýnský dárek pro muže může být docela oříšek. Nevíte, co pro svého partnera pořídit? Inspirujete se nejčastějšími dárky, které ženy svým partnerům na Valentýna kupují.   Svátek zamilovaných   Ať už je váš postoj k .. Více
Co nakupují ženy nejčastěji na Valentýna?

Co nakupují ženy nejčastěji na Valentýna?

Koupit valentýnský dárek pro muže může být docela oříšek. Nevíte, co pro svého partnera pořídit? Inspirujete se nejčastějšími dárky, které ženy svým partnerům na Valentýna kupují.   Svátek zamilovaných   Ať už je váš postoj k .. Více