Jak vyzrát na zadržování vody v těle

Jak vyzrát na zadržování vody v těle

Letní dny se blíží a plavková sezóny je v plném proudu. A vy jako každý rok přemýšlíte, jak vypadat ještě lépe. Udělejte něco pro své zdraví i krásu a dostaňte z těla přebytečnou vodu! Budete se cítit lehce a vypadat perfektně!

 

Pravidelné dodržování pitného režimu je dnes již běžnou součástí zdravé životosprávy, ovšem někdy naše tělo vodu více přijímá, než vylučuje. Tato nerovnováha se projevuje přibýváním na váze, nepříjemnými otoky zejména v oblasti nohou a může způsobit i vážné zdravotní problémy. Vyzkoušejte osvědčené tipy našich babiček a naučte se, jak zabránit zadržování vody v těle.

 

Příčiny zadržování vody v těle

Jedním z nejčastějších důvodů zadržování vody je nadměrné užívání soli. Její hlavní složka, sodík, má za následek právě držení vody v těle. Omezte solení a hlídejte si obsah soli i v potravinách, jako je pečivo (s krystalky soli na povrchu), chipsy (raději volte nakrájenou zeleninu) či uzeniny (libová šunka s obsahem soli do 2,5% vám zachutná více). Nevyhýbejte se však minerálům úplně, zvláště v létě je přísun iontů důležitý!

Další příčinou může být nadměrný příjem sacharidů a jejich zpracování. Kolísající hladina inzulinu má za následek právě zadržování tekutin. Jak se zbavit vody v těle a vyzrát na cukry? Vyměňte zákusek za ovocný sorbet a místo koblihy si na svačinu dejte kefírové mléko.

 

Bylinky proti zadržování vody v těle

Podpořte vylučování přebytečných tekutin přirozenou cestou a namíchejte si čaj proti zadržování vody v těle. Již naše babičky znaly jednoduché recepty, jak se s tímto problémem vypořádat. Bylinné čaje jsou navíc vhodným doplňkem pitného režimu. Namíchejte si směs jitrocele, pampelišek a kopřivy. Hrst těchto listů zalijte litrem převařené vody a nechte deset minut louhovat. Očistný nápoj je skvělý na odvodnění i detoxikaci organismu. I proto jej pravidelně pijí i hvězdy jako je Madonna či Gwyneth Paltrow. Inspirujte se Hollywoodskými kráskami a objevte jednoduchý způsob, jak odvodnit tělo.


Added 26.06.2015 by 7rano.cz

Komentáře

Write a comment

Your Name:
Rating:
Bad            Good
Your Comment:
Enter the code in the box below:
Reload

Related Articles

Jak bojovat proti jarní únavě přírodní cestou?
Jak se ráno rychle nalíčit? Základní makeup za 5 minut
Letní líčení - jak to nepřehnat v horkém počasí se šminkami
Aktuální akce - Noční košilka Babydoll Tender Pink - Růžová se slevou 42%
Jak přirozeně zvládnout stres?

Jak přirozeně zvládnout stres?

Cítíte se napjatí, vystresovaní a přepadají vás pocity úzkosti? Bojíte se, že bez prášků se neobejdete? Nemějte obavy, se stresem jde bojovat i přirozeně. Jaro se sice blíží a sluníčko se nám už občas ukáže, ale i během těchto dní se často neubrání.. Details
Jak na jaře nastartovat metabolismus?

Jak na jaře nastartovat metabolismus?

Celková očista těla či detoxikace, to se provádí na jaře. Očistit tělo od toxinů, škodlivých látek a připravit jej na jaro a léto. Chcete nastartovat metabolismus? Jaro je tady! Jaro bývá roční období kdy je všechno nové. Všechno kvete, přírod.. Details
Typy mužských postav